Wie ben ik

Lydia Maasland

Mijn weg naar het werken met energie heb ik gevonden doordat ik zelf ‘de man met de hamer’ ben tegengekomen.

Hierdoor kreeg ik tijdens een verplichte revalidatieperiode van een aantal maanden inzichten in over hoe ik mijn leven leefde. Altijd druk, altijd doorgaan en anderen stonden op de 1e plaats, aan mezelf dacht ik niet tot nauwelijks.

Ik heb in deze periode deelgenomen aan de cursus Healing Touch for Animals®, opgericht door Carol Komitor uit de USA. Hier heb in mijn eigen lijf kunnen ervaren dat behandelingen met energie, en ook het anders leren kijken naar veel zaken, mijn genezingsproces enorm bespoedigde. Tot aan dat moment schoot mijn revalidatie namelijk nog niet echt op. Ik ontdekte dat mijn been energetisch afgesneden was van mijn lichaam, deels doordat de 2 littekens van mijn blessure letterlijk in mijn energieveld terug te vinden waren en deels ook door mijn eigen –gefrustreerde- gedachten over deze hele situatie. Mijn energie kon daar niet stromen, waardoor het herstel uitbleef. Daar lag de sleutel tot mijn herstel! Wat een mooie inzichten en stukje bij beetje ontvouwde zich voor mij een andere toekomst. Ik heb alle levels (1 t/m 4) van deze cursus afgerond, en ook de Advanced Proficiency cursus gevolgd, om mijn kennis en vaardigheden naar een nog hoger niveau te tillen.

Dieren en mensen

Dieren hebben altijd een hele grote rol gespeeld in mijn leven. Al 30 jaar deel ik mijn hart, huis, en leven met een aantal terriërs. Ik heb van ze gehouden, met ze geshowd, met ze gefokt en ze getrimd. Dat houden van en trimmen doe ik nog steeds, het showen en fokken heb ik vaarwel gezegd.

De omgang met dieren zit mij in het bloed, we voelen elkaar goed aan en ik respecteer de eigen ruimte van het dier als hij dit nodig heeft. Het dier heeft op zijn beurt weer een nauwe verbinding met zijn mens –ik vind dit prettiger klinken dan het woord eigenaar-, waardoor het voor mij een vanzelfsprekende volgende stap was om ook de opleiding Healing Touch voor mensen te gaan volgen. Een dier wil vaak zo graag dat juist zijn mens zal opknappen, wat hun beider welzijn weer ten goede komt! Naast de Healing Touch technieken kan ik ook diercommunicatie, essentiële oliën, stemvorken en de kracht van edelstenen inzetten om de behandeling nog krachtiger te maken.

Door zowel de Healing Touch opleiding voor dieren als ook voor mensen te volgen, wordt mijn kennis en ervaring op alle vlakken verruimd. Het energieveld van een mens zit namelijk echt heel anders in elkaar dan het energieveld van een dier. Kennis van het effect wat het trillingsniveau in je cellen op je gezondheid en welzijn heeft, maakte dat ik als een blok viel voor ondersteuning van mijn gezondheid en welzijn d.m.v. frequentietherapie door de Healy. Naast tijd doorbrengen in de natuur en mediteren is de Healy voor mij een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse zelfzorg.

Ik ben geen psycholoog of arts, en ook geen zweverig type. Ik sta graag met beide benen op de grond, waarbij ik de universele energie kan doorgeven, zodat deze zelf haar eigen werk in het lichaam van de cliënt kan doen. Altijd voor het hoogste goed van de cliënt. Dit is voor mij heel dankbaar en zinvol werk, waar mijn hart echt sneller van gaat stromen.

 

Ik nodig je graag uit om eens kennis te maken!